logo

Horgászrend

1. A Péteri Horgásztó és Rendezvénypark vendégeinek a járműveiket a kijelölt parkolóban kell hagyniuk, melyet ingyenesen biztosítunk. A járművekért anyagi felelősséget nem vállalunk.

2. A Péteri Horgásztó és Rendezvényparkban rögzítésre alkalmas videokamerák vannak elhelyezve.

3. Horgászni a Büfénél feltüntetett nyitvatartási időben, a területi engedély (napijegy, heti jegy, éves jegy) megváltása és a horgászboltban való bejelentkezés után lehet. Az a horgász, aki a bejelentkezés előtt foglalja el a helyét (esőbeállót, stéget, horgászhelyet) a Péteri Horgásztó és Rendezvényparkban az adott napra kitiltásra kerülhet, vagy 5.000 Ft pótdíjat köteles fizetni!

4. Horgásztavunkon a területi jegy megvásárlásához kötelező az Állami horgászjegy vagy a Turista horgászjegy megléte és bemutatása.

5. A Péteri Horgásztavon az országos horgászrendben meghatározott tilalmi időkkel megegyező a tilalmi idő, kivéve a ponty, amire nincsen tilalmi idő.

6. A Horgásztó parti sávját a megvásárolt napijegy lejáratát követően negyed órán belül el kell hagyni. Aki ennek nem tesz eleget, 1.500 Ft pótdíjat köteles fizetni.

7. A horgásznak bejelentkezési, kijelentkezési és csomagbemutatási kötelezettsége van. A horgásznak bejelentkezéskor horgászigazolványát le kell adnia, amelyet kijelentkezéskor, a napijegy leadásakor visszakap.

8. A horgásznak távozáskor a botzsákokat, vödröket, hűtőtáskát, nagyobb táskákat külön kérés nélkül be kell mutatni a megbízott alkalmazottnak. A halőrnek joga van a horgász felszerelési tárgyait és gépjárművét átvizsgálni!

9. A horgász jogosult a szabad stégek és az esőbeállók érkezési sorrendben történő, használatára.

10. A szemetet (a szotyola, a tökmaghéj és a cigarettacsikk is szemét) a tavak partján elhelyezett szemetes kukákba kell gyűjteni. A horgászat befejeztével szemetet hagyó horgász 5.000 Ft pótdíjat fizetni köteles!

11. A Péteri Horgásztó és Rendezvénypark tárgyaiban és növényzetében szándékosan kárt okozó vendég köteles a keletkezett kárt megfizetni!

12. Tilos a Péteri Horgásztó és Rendezvénypark területén élőcsalit gyűjteni, ásni.

13. Felnőtt személy egyszerre 2 bottal, készségenként maximum 2 horoggal; 10 és18 év közötti ifi horgász 1 bottal és maximum 2 horoggal, 10 év alatti gyermekhorgász csak úszós készséggel, 1 bottal, 1 horoggal felnőtt kíséretében horgászhat.

14. A kifogott halakat kíméletesen kell kezelni. A halak kiemelésénél merítő szák használata kötelező! Tilos a halak kopoltyújába nyúlni, és egyéb károsodást okozni! A megsérült halakat meg kell tartani (pl. horgot mélyen nyelt halat) vagy a halőrnek le kell adni!

15. A megtartani kívánt halakat tartószákban, élve kell tárolni. Tartószákból halat a tóba visszahelyezni tilos! A horgászat befejeztével a halakat a büfénél a halőrnek be kell mutatni, és mérlegelés után a napijegyben meghatározott elvihető súly feletti részt napi áron kell megfizetni.

16. A megtartani nem kívánt, sérülésmentes halakat a kifogás után azonnal, óvatosan kell a tóba visszahelyezni.

17. Az 5 kg feletti pontyokat sebfertőtlenítés után azonnal vissza kell engedni!

18. Tavunkba telepített keszegeket és compókat kifogás után kíméletesen, azonnal vissza kell engedni, a megsérült halat a halőrnek le kell adni.

19. A kifogott ragadozóhalakat el kell vinni. A napijegyben meghatározott elvihető súly feletti rész napi áron távozáskor fizetendő a büfénél.

20. Egy darab területi jegy megváltása egy főt jogosít horgászatra, továbbá egy fő felnőtt kísérőt jogosít a Péteri Horgásztó és Rendezvényparkban való tartózkodásra, részére horgászkísérő jegy váltása szükséges.

21. A horgásztavunk területén a pergető horgászat tilos! Ragadozó horgászat esetén csak a Péteri Horgásztóban fogott csalihal használható, halegészségügyi okokból más vízből származó csalihal használata tilos!

22. A Péteri Horgásztó és Rendezvénypark területén a kifogott halak megpucolása tilos!

23. A Péteri Horgásztó és Rendezvénypark területére háziállat bevihető. Kutyák esetében póráz használata kötelező!

24. A Péteri Horgásztó és Rendezvénypark üzemeltetője horgászversenyeket rendezhet. A horgászversenyekről horgászboltunkban naprakész információkhoz juthatnak. A verseny ideje alatt az adott tavon, a versenyzőkön kívül más nem horgászhat a verseny zavartalan lebonyolítása érdekében! Amennyiben ezt megszegi a horgász, köteles a versenyterületet elhagyni!

25. A horgásztóban a fürdőzés TILOS!

26. A Péteri Horgásztó és Rendezvénypark területén minden kedves vendégünk saját felelősségére tartózkodik az esetleges balesetekért és károkért a Sziget Catering Kft. nem vállal felelősséget.

27. A területi engedély megváltásával a horgász elfogadja ezeket a Horgászati szabályzatokat.


Tilalmak

Horgászati tilalom vonatkozik még a koi halakra (színes), a fekete sügérre és a compóra.

Nyitva tartás:  hétfő–vasárnap  06-18 óráig, éjszakai horgászat májustól péntek–vasárnap 18-06 óráig.

© Copyright • Sziget Catering Kft.