">

HORGÁSZREND


HORGÁSZJEGYEK

Horgászjegyet váltani kizárólag érvényes horgászigazolvány és állami jegy birtokában lehet. A külön nem szabályozott kérdésekben tavunkon az országos horgászrend szabályai érvényesek. A horgászjegy kiváltása a tó horgászrendjének automatikus elfogadását jelenti. A szabályok nem betartása esetén az eset súlyosságától függően kitiltás is lehet a következmény!

STÉGEK

A Péteri Horgásztavon kizárólag a stégekről lehet horgászni. Ezektől eltérő helyeken, a füvön horgászni tilos. Stéget KÖTELEZŐ előre foglalni a https://peterihorgaszto.hu/ oldalon. Amennyiben nem foglal stéget, nem tudjuk a garantálni, hogy le tud ülni horgászni.


HALVÉDELEM

A Péteri Horgásztavon a halak méretéből adódóan, a „fogd és ereszd vissza” szellemében, fokozott figyelmet szánunk a halak kíméletes fárasztása, kiszákolása, a horog kiszabadítása és a visszaengedés tekintetében. Akik nem fogadják el ezeket a szabályokat, azokat az esetleges félreértések és kellemetlen szituációk elkerülése végett, kérjük válasszanak más horgászvizet.
• A halakat szákba rakni szigorúan tilos, fotózás után azonnal vissza kell őket a vízbe helyezni.
• A kifogott halat fotózni kizárólag térden/guggolva a halat a vastag matrac/bölcső fölé emelve lehet.
• Pontybölcső, vagy vastag, magas peremes matrac használata kötelező (bölcső bérelhető 1000 Ft/nap), a nyári időszakban a felmelegedett pontymatracot/pontybölcsőt vízzel locsolva hűteni kell!
• Hal fertőtlenítő használata kötelező (vásárolható a halőrház melletti kisboltban)
• Etetőanyagként kizárólag friss etetőanyag használható, a több napos etetőanyagok használatát kérjük mellőzni. Amennyiben szemes termékekkel (pl. kukorica, búza) kívánnak etetni, azt kizárólag főzött állapotban lehetséges, ugyanis ezek nyers formában a halaknak kárt okozhatnak.
• Maximum 4-es méretű horog használható (tehát számozásban: csak 4-es és az ettől nagyobb számmal ellátott horog köthető a szerelékre).
• Tavunkon csak szakáll nélküli horog használata megengedett.
• Fonott zsinór kizárólag horogelőkének használható, ami maximum 25 cm hosszú és 0,20 mm vastagságú lehet.
• Lead Core használata kizárólag elhagyós szerelék esetén lehetséges.
• Főzsinórból kizárólag monofil használható, vastagsága maximum 0,35 mm ennél csak a monofil dobóelőke lehet vastagabb, de szakadás esetén nem gátolhatja az ólom szabad leesését! A dobóelőke maximális hossza (ami vastagabb a 0,35mm-nél) 8 méter.
• A horgászrend betartását, a rendeltetésszerű horgászatot folyamatosan (0-24 óráig) ellenőrizzük. A horgász a jegy kiváltásával köteles alávetni magát az esetleges halőri ellenőrzésnek. A halőrök jogosultak a horgász okmányainak, felszerelési tárgyainak, csomagjainak és gépkocsijának ellenőrzésére és átvizsgálására!
• Megkérjük kedves vendégeinket, ha valaki a horgászrend be nem tartásával kapcsolatos eseményt észlel, azt a tógazdánál/halőrnél jelezni szíveskedjen!
• Etetőhajó használata engedélyezett, de csak és kizárólag a stéghez tartozó (stég előtti) vízterületen.


KÖRNYEZETVÉDELEM

Kérjük a horgászokat és sétálókat egyaránt, hogy szemetet csak a kijelölt gyűjtőhelyeken hagyjanak. Tűzrakás, kizárólag a kijelölt tűzgyújtó területeken történhet.


KISKOCSIK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYAI

A ki- és bepakoláshoz kézi kocsik állnak rendelkezésre. Kocsik bérleti díja minden megkezdett 30 perc után 250 Ft.


VAGYONVÉDELEM

A parkolónk őrzés nélküli parkoló. A parkolóban elhelyezett gépkocsikban az időjárási események (letört ág, gally, villámcsapás, jégverés) miatt bekövetkezett károkért cégünk nem vállal felelőséget.
A tó területe biztonsági kamerákkal megfigyelt terület.


Címünk:

2209 Péteri 
Petőfi Sándor u. 2.


Széchenyi Pihenőkártya
elfogadó hely vagyunk

Széchenyi Pihenőkártya
Kapcsolat:

Telefon: +36 20 973 1082
Email: info@peterihorgaszto.hu 


Értékesítés:

Telefon: +36 1 436 7440
E-mail: info@peterihorgaszto.hu